Какво представлява HP_Tools Drive и как да го коригирам, когато е пълен?

Hewlett Packard (HP) прави много надеждни компютри и е добре известен с този факт. Заедно с операционната система Windows, HP обикновено използва няколко потребителски помощни софтуера, за да помогне на своите потребители да работят безпроблемно компютъра си. Една такава помощна програма е HP Tools. Няколко пъти потребителите на HP получават съобщение на компютъра си, че устройството HP_Tools е пълно. Това съобщение става неприятно, когато продължава да се появява всяка минута. Още по-разочароващо е, когато не могат да намерят споменатото устройство HP_Tools.

Тази статия има за цел да обясни защо вашите HP_Tools са пълни и как можете да освободите място, за да спрете съобщението „drive full“.

Защо вашият дял на HP Tools е пълен?

Устройството HP_Tools се създава от системата, когато помощната програма HP Tools е инсталирана на вашия компютър HP. Това устройство обикновено има буквата на устройството (E :). В дяла се намират инструментите за диагностика на вашия компютър. Тези инструменти се използват за проверка на повредени твърди дискове, памет и т.н., които обикновено се получават чрез натискане на F11 по време на зареждане. Разделът е около 100MB и само 20MB се използва за съхранение на помощните програми.

По дизайн устройството HP_Tools винаги трябва да бъде по-малко от една четвърт или половина в най-лошия случай. И така, какво би го довело до напълно окупирано състояние? Проблемът винаги е свързан с данни, които не са предназначени за това устройство. Ето няколко причини, които може да запълнят дяла с инструменти на HP във вашия случай.

  1. Запазили сте лични данни в дяла на HP tools : - Ако съхранявате личните си данни в този дял, рано или късно дялът ще се запълни. Това означава, че грешкатаHP_Tools drive is full“ ще се появява всеки път, когато помощната програма HP Tools се опита да запише данни в този дял.
  2. Възстановяването на Windows или помощната програма за архивиране и възстановяване съхранява данни в дяловете на инструменти на HP : - Това е най-вероятната причина за съобщението. Помощната програма HP tools не трябва да се бърка с „ Възстановяване на Windows “, която създава данни въз основа на точка за възстановяване на вашия компютър. Друга помощна програма за Windows, която съхранява данни, е „ Архивиране и възстановяване“особеност; който използва огромно количество пространство. Вероятен случай е, че тези две помощни програми или някоя от тях съхраняват данни в устройството HP_Tools. Помощните програми за архивиране никога не правят резервни копия, за да управляват C и, в случай на компютър на HP, те ще се плъзгат отвъд D, което е DVD устройството, и ще кацнат на E, дяла Tools. Компютърът ви може да остане без място, когато се опитва автоматично да запише тези данни в дяла на HP Tools чрез Recovery, Backup and Restore или помощната програма HP tools. Следователно ще получите съобщението, че вашият диск е пълен.

След като посочихте възможните причини за грешката, ето решенията за вашия проблем.

Метод 1: Спиране на прозорците да съхраняват архивни данни и премахване на вече архивирани и лични данни от дяла на HP_Tools

Стъпка 1: Спиране на архивирането на прозорци

Това ще попречи на Windows да запазва архивните файлове в дяла на HP_Tools в бъдеще.

  1. Натиснете клавиш Windows / Start + R, за да отворите прозореца за изпълнение
  2. Въведете ' sdclt' в полето за изпълнение и натиснете Enter, за да отворите прозореца за архивиране и възстановяване. Ако местоположението за архивиране е зададено като (E :), тогава Windows вероятно съхранява данни на вашето устройство HP_Tools.
  3. За да деактивирате автоматичното архивиране на системата, щракнете върху „Изключване на графика“ в левия панел на прозореца.
  4. За да промените папката, в която се създава резервно копие на Windows:
  • Кликнете върху Промяна на настройките под опциите за архивиране.
  • Изчакайте да стартира архивирането на Windows, след това изберете местоположението / дяла за архивиране (не устройството HP_Tools), като щракнете върху него, и натиснете „Напред“.
  • Изберете какво искате да архивирате или оставете Windows да го направи вместо вас и щракнете върху следващия.
  • Накрая кликнете върху „Запазване на настройките и стартиране на архивиране“, за да запазите промените си.

Стъпка 2: Изтрийте лични данни и вече архивирани данни

Това ще изчисти вече използваното място на вашето устройство

  1. Отворете дяла HP_Tool (E :) от „Моят компютър“. Ако не можете да видите този дял, напишете „ E: “ в адресната лента на пътя на файла и натиснете Enter.
  2. Изтрийте архивния файл с вашето потребителско име, напр. USERNAME-HP или YOURNAME-HP. Изтрийте файла с име „MediaID“. Тези файлове са данните за архивиране.
  3. Преместете всичко останало, с изключение на папката с име Hewlett-Packard и файловете HP_WSD.dat и HPSF_Rep . Всичко останало вероятно са лични данни, така че ги преместете от тази папка в друга папка.

Ако наистина трябва да направите резервно копие на вашия компютър, препоръчително е да запишете данните на външен диск или дял / устройство, което не е в същото устройство като това на вашата операционна система. Това ще направи резервното копие по-сигурно, в случай че основният ви твърд диск се провали.