Коригиране: Профилът по подразбиране в Google не се променя

След актуализации от Google, Chrome вече загуби възможността да променя ръчно акаунта по подразбиране. Преди тази актуализация потребителите са могли лесно да променят основния си акаунт в Gmail, като са излезли от текущия акаунт по подразбиране. Влезлите преди това акаунти номер две автоматично се превръщат в акаунт по подразбиране. След актуализация от Google обаче единственият метод за промяна на вашия акаунт по подразбиране в Google е като излезете от всички влезли в Google акаунти.

За потребителите на Google Chrome обаче тази функция не работи. Причината за този проблем е автоматичното синхронизиране, предоставено от Chrome.

Излезте от всички акаунти в Gmail

Предпочитаният метод за промяна на акаунта по подразбиране в Google е чрез излизане от всички акаунти. Това е препоръчителният метод във всички форуми в Интернет. Въпреки че този метод е много разпространен, процедурата за Google Chrome включва няколко допълнителни стъпки. Ако използвате Chrome и искате да промените акаунта си по подразбиране, моля, обърнете се към следващото решение. Ако използвате друг браузър, следвайте стъпките по-долу:

  1. Отворете всеки акаунт в Gmail. В горния десен ъгъл кликнете върху снимката на профила .
  2. Превъртете до дъното и кликнете върху Изход от всички акаунти .
  3. Първият акаунт, с който влезете, ще бъде вашият акаунт по подразбиране в Google.

Излезте от всички акаунти в Gmail и Chrome

Както бе споменато по-горе, провереното и популяризирано решение е да излезете от всички акаунти. За някои потребители тази опция не работи. Причината за този проблем е фактът, че акаунтът по подразбиране става и потребителският акаунт за самия Chrome. Много потребители не осъзнават това. Решението на този проблем е да излезете от всички акаунти в Gmail, както и от Google Chrome. Да го направя

  1. Отворете всеки акаунт в Gmail. В горния десен ъгъл кликнете върху снимката на профила.
  2. Превъртете до дъното и кликнете върху Изход от всички акаунти .
  3. След тази стъпка кликнете върху лентата с три точки за Chrome и щракнете върху Настройки .
  4. Кликнете върху Изключване под вас и Google .
  5. Изберете Изчистване на отметки, история, парола и други от това устройство .
  6. Това ще премахне всички персонализирани настройки на този акаунт от Chrome.
  7. След това можете да влезете в Gmail и Chrome с акаунта, който искате по подразбиране.
  8. Това решение зависи от това дали искате да запазите вашите персонализирани настройки или не.