Премахване на записи за автоматично попълване от Google Chrome

Google Chrome има функция, която може автоматично да попълва формуляри със запазената информация. Информацията може да бъде URL, потребителско име, адреси, пароли или друга информация за плащане. Когато потребителят въведе нова информация под формата на Google Chrome, понякога той иска разрешението на потребителя, ако иска да запази тази информация. Информацията обаче може да не е подходяща за множество потребители и някои ще искат да премахнат записите за автоматично попълване от Google Chrome. В тази статия ще ви покажем настройките в Google Chrome, където можете да изтриете / премахнете информацията за автоматично попълване от Google Chrome.

Премахване на конкретните записи за автоматично попълване от Google Chrome

Този метод е за премахване на конкретните записи за автоматично попълване в конкретна търсачка или уебсайт. Google запазва предимно търсените от Google ключови думи и връзки, така че потребителите да могат лесно да ги намерят за достъп отново. Има и някои уебсайтове, които запазват паролите и потребителското име, а след това ги предлагат на потребителите при опит за повторно влизане. Така че можете да премахнете някои конкретни записи за автоматично попълване, а не всички записи за автоматично попълване, като следвате стъпките по-долу:

  1. Отворете браузъра Google Chrome и кликнете върху лентата за търсене . Сега опитайте да въведете нещо и проверете предложенията за автоматично попълване, показани по-долу.
  2. Преминете към това автоматично попълване с помощта на клавишите със стрелки. Сега натиснете клавишите Shift + Del заедно, за да премахнете записа за автоматично попълване. Ако на клавиатурата няма клавиш Delete, опитайте клавишите Shift + Backspace .

    Забележка : Ако използвате клавиатура на лаптоп, опитайте Shift + Fn + Del (backspace) клавиши.

  3. Можете да направите това в текстовото поле, което показва записа за автоматично попълване за него.

Премахване на всички записи за автоматично попълване от Google Chrome

Google Chrome има функция за изчистване на всички кеш данни от браузъра. Като премахва кеш данните, той премахва историята и най-запазената информация в браузъра. Можете също да изберете опцията за автоматично попълване, докато премахвате кеш данните от Google Chrome, като следвате стъпките по-долу:

  1. Отворете браузъра Google Chrome и кликнете върху бутона на менюто в горния десен ъгъл. Изберете Още инструменти и изберете опцията Изчистване на данните за сърфирането .
  2. Кликнете върху раздела Разширени в Изчистване на данните за сърфирането. Сега изберете Времевия диапазон и след това проверете опцията за автоматично попълване на формуляра .
  3. Щракнете върху бутона Изчистване на данни, за да премахнете всички записи за автоматично попълване от браузъра.

Премахване на паролите за автоматично попълване от Google Chrome

Повечето уеб сайтове запазват пароли за потребителите, за да могат лесно да влязат обратно, без да въвеждат паролата. За пароли Google Chrome най-често иска разрешението на потребителите дали искат да запазят паролите си в браузър или не. Можете също да видите паролите, запазени във вашия браузър. Следвайте стъпките по-долу, за да премахнете запазените пароли в Google Chrome:

  1. Отворете браузъра си Chrome и кликнете върху иконата на менюто горе вдясно. Изберете опцията Настройки от списъка.
  2. Превъртете надолу до секцията за автоматично попълване и кликнете върху опцията Пароли .

    Забележка : Можете също така да премахнете запазени плащания и информация за адреса, която автоматично попълва.

  3. Кликнете върху менюто с три точки пред конкретната парола и изберете опцията Премахване .
  4. Това ще премахне запазената парола и следващия път няма да се попълни автоматично при опит за влизане.
Етикети Chrome