Как да изтрия / отпиша / да скрия Google Календар?

Няколко потребители на Google Календар питат как да изтрият своите календари. Потребителите могат лесно да създадат календар, само като щракнат върху бутона за календар, но не са сигурни как да го изтрият. Някои календари са за определено време или конкретна работа, след като приключи, потребителят би искал да изтрие този календар от своя Google Календар. В тази статия ще ви разкажем как да изтриете, скриете и отпишете абонамент от календар.

Какво е Google Calendar?

Google Calendar е календар за планиране, точно като обикновения календар, и е разработен от Google. Потребителите могат да създават и редактират събития, използвайки този календар. Този цифров календар може да се използва за споделяне на събития и напомняния с други потребители, като колеги, приятели и семейство. Той има някои календари по подразбиране за рождени дни, календар на вашия акаунт и празници във вашата държава, които не можете да изтриете. Ако обаче сте създали някакъв календар в Google Calendar, тогава има множество методи, при които можете да изтривате или скривате календари.

Как временно да изтриете Google Calendar от списъка?

Това е метод за временно премахване на един от календарите от списъка. Премахването на това няма да покаже всички запазени събития в основния ви изглед на календара. Можете да направите това, като следвате стъпките по-долу:

  1. Отворете страницата на Google Calendar в браузъра си.
  2. Можете да задържите курсора на мишката върху името на календара и да щракнете върху иконата на менюто . След това можете да изберете опцията Скриване от списъка  .

    Забележка : Това ще скрие календара от списъка и няма да можете да го видите отново, освен ако не го покажете от настройките.

  3. За да го върнете в списъка, трябва да кликнете върху иконата за настройки и да изберете Настройки от списъка.
  4. Щракнете върху иконата на окото пред вашия календар и тя ще бъде отново достъпна в списъка.

Как да изтриете / отпишете Google Календар за постоянно?

Можете да изтриете календарите, които сте създали в Google Календар. Изтриването на календара ще изтрие всички събития както за вас, така и за потребителя, с когото споделяхте. Можете също така да се отпишете от този календар или някой друг календар, който можете да видите. Отписването на календар ще премахне само календара и неговите събития само за вас.

  1. Отворете страницата на Google Calendar в браузъра си.
  2. Щракнете върху иконата Настройки в горния десен ъгъл и изберете Настройки, за да отворите настройките на Google Календар.
  3. Кликнете върху календара , който искате да изтриете от списъка си, и изберете Премахване на календар .
  4. Страницата ще се превърти надолу и ще намерите две опции за изтриване и отписване . Щракнете върху бутона Изтриване .

    Забележка : Изтриването ще изтрие напълно календара както за вас, така и за другите, с които споделяте, а отписването просто ще премахне календара за вас, а не за други.

Как да скриете / покажете календара в Google Календар?

Понякога просто искате да скриете календар за точно определено време. Когато отворите Google Calendar, всички календари са маркирани и всяко събитие, график, наличен в тези календари, ще се покаже на страницата на календара. Можете лесно да скриете календара, като следвате стъпките по-долу:

  1. Отворете страницата на Google Calendar в браузъра си.
  2. В левия панел ще намерите списъка с вашите календари. Просто щракнете върху този, който искате да скриете от основния календар.

    Забележка : Това временно ще скрие календара.

  3. Можете да го покажете, като просто го кликнете отново.